kuva 3

 

Nokian kaupunki on myöntänyt Tehdassaaren Osuuskunnalle vuoden 2015 kulttuuripalkinnon. Palkinnon arvo on 2000 euroa. Tehdassaaren Osuuskunta kiittää saamastaan palkinnosta. Palkinto on huomionosoitus osuuskuntalaisten ja muiden hankkeeseen panoksensa antaneiden kolmen vuoden aikana tekemälle työlle, jota on pääasiallisesti tehty vapaaehtoisvoimin. Kolme vuotta sitten Tehdas 108 oli pölyinen ja kohmeinen halli, nyt sen tunnelmallisissa tiloissa on järjestetty lukuisia tapahtumia ja tilaisuuksia sekä se toimii usean luovan alan ihmisen työtilana.

Lue Nokian Uutisten juttu täältä: http://www.nokianuutiset.fi/Uutiset/1195009248709/artikkeli/voitto+on+heidan+.html

Kulunut vuosi on ollut Tehdas 108 –hankkeen parissa työskenteleville melkoista vuoristorataa. Tasan vuosi sitten käytiin epätoivon partaalla rakennuslupamaksun suuruuden yllättäessä. Suurikokoisen tehdaskiinteistön lämmittäminen osoittautui myös hyvin haasteelliseksi ja lämmityksen kanssa taistelemme edelleen. Haasteista huolimatta eteenpäin on päästy kovalla työllä ja onnekkaiden sattumien siivittämänä. Vuoden 2015 aikana Tehdas 108:n remontti on edennyt, yhteistyökontakteja on solmittu sekä Tehdas 108:ssa järjestetyt tapahtumat ovat alkaneet vakiinnuttaa asemaansa Pirkanmaaan kulttuuritarjonnassa. Juhlien järjestäjät ovat myös löytäneet Tehdas 108:n ja alakerran Salongista on tullut suosittu hää- ja synttäripaikka.

Joulutehdas 2015
Joulutehdas 2015

Vaikka paljon työtä on jo tehty, paljon sitä on myös edessä. Nokian kaupungin kulttuuripalkinto vie projektiamme osaltaan eteenpäin. Sillä voidaan kustantaa esimerkiksi Galleria 108:iin uusi valaistus, rakentaa tanssi- ja joogasaliin pukuhuone tai hankkia kuvataiteen projektityötilaan grafiikan prässi. Vielä emme ole päättäneet, mitä palkintorahoilla tehdään, mutta käyttöä niille ainakin on!

 

Ennen kuin tehdään enempää remontti- tai hankintasuunnitelmia, on kuitenkin aika juhlia. Tänään, itsenäisyyspäivänä Tehdassaaren osuuskuntalaiset, Tehdassaaren Tuki ry:n jäsenet ja Tehdas 108:n vuokralaiset kokoontuvat ensimmäisen kerran yhdessä pitkän pöydän ääreen Tehdas 108.n Salonkiin. Vaikka töitä on tehty yhdessä jo yli kolme vuotta, ei paljon ole ehditty juhlia. Mutta tänään nostetaan malja Tehdas 108:n kunniaksi.

Tapio-festivaali 2015
Tapio-festivaali 2015

 

Tehdassaaren Osuuskunta kiittää kuluneesta vuodesta tukijoitaan, asiakkaitaan, vuokralaisiaan, yhteistyökumppaneitaan, jäseniään sekä Tehdassaaren Tuki ry:n aktiiveja. Tehdään ensi vuodesta yhdessä vielä upeampi!