Tehdassaari-projekti on kansalaishanke, jonka tarkoituksena on luoda yhteisöllinen työtila sekä kulttuuri- ja hyvinvointikeskus Nokian Tehdassaareen. Pitkäaikaisena tavoitteena on koko Tehdassaaren elävöittäminen kaupunkilaisten ajanviettopaikaksi. Tehdassaari sijaitsee Nokian keskustassa hyvien kulkuyhteyksien päässä.

Projekti alkoi vanhan tehdaskiinteistön löydyttyä syksyllä 2012. Rakennus on ollut alun perin Nokia-yhtiön konekorjaamo ja -paja. Se on toiminut myös kynttilä- ja kissanhiekkatehtaana. Nyt tehdas kunnostetaan uuteen käyttötarkoitukseen ja lähitulevaisuudessa Tehdassaaren Luova Keskus, TEHDAS 108, on täynnä musiikkia, taidetta, tapahtumia ja monenlaista muuta toimintaa, joka tekee ihmiselle hyvää!

esitys_1600x1200-03

Tehdassaari-projektin aloitti ryhmä, johon kuuluu 14 eri alojen ammattilaista. Ryhmä perusti projektin edistämiseksi keväällä 2012 Tehdassaaren Osuuskunnan. Kuka tahansa voi olla mukana Tehdassaari-projektissa, esimerkiksi liittymällä jäseneksi Tehdassaaren Tuki ry:n tai Tehdassaari-projektin Facebook-ryhmään tai osallistumalla talkoisiin.

www.tehdas108.fi
www.108.fi
www.tehdassaariprojekti.net

Lue tarinamme täältä.
Lataa esite tästä.